Пятница, 17.05.2024, 07:47
Всё о политике
Главная | Каталог статей Добавить в закладки!
Меню сайта
Категории раздела
Новости БЮТ [537]
Новости Партии Регионов [127]
Новости организации "Фронт Перемен" [475]
Видео [4]
Новости Украины [138]
Наш опрос
Кого вы поддерживаете на президентских выборах?
Всего ответов: 946
Владельцам сайтов
Лучше получать по 1% от усилий 100 человек,
чем 100% только от своих собственных усилий.
J. Paul Getty
Тут могла быть Ваша реклама
Главная » Статьи » Новости организации "Фронт Перемен"

Андрій Іванчук: «Щоб почалася реальна боротьба з корупцією Президент першим повинен зняти з себе недоторканність»
Голова політичної партії «ФРОНТ ЗМІН» Андрій Іванчук вважає, що реальна боротьба з корупцією почнеться тільки тоді, коли новий Президент України своїм особистим прикладом зніме з себе недоторканність. Про це він сказав ефірі програми «Золота булава» на Першому національному телеканалі України.

«Якщо чиновник середньої руки їздить на «Мерседесі» чи бере хабарі, або якщо він живе на нетрудові доходи, повинна бути система, яка зможе на це зреагувати. Зараз проблема в іншому: у нас борються з корупцією на рівні голови сільради, на рівні інтернату чи школи, але у нас неможливо порушити кримінальну справу проти заступника міністра, заступника Генерального прокурора, міністра, голови уряду чи Президента України. Тому, у програмі Яценюка є чітка заява, що він почне з себе, йому нема чого бояться. У нього найбільша декларація і він не боїться антикорупційних дій», — сказав Андрій Іванчук.

Голова політичної партії «ФРОНТ ЗМІН» зазначив, що в країні повинен бути створений спеціальній антикорупційний орган: «У нас в країні, я впевнений на 200%, є чесні порядні офіцери. Якщо Президент перший, особистим прикладом зніме з себе недоторканність, це буде сигналом для всієї вертикалі виконавчої влади. Цей орган повинен мати всі повноваження, тому Президент повинен йому делегувати повноваження порушувати кримінальну розслідування навіть проти самого себе».

Андрій Іванчук нагадав, що кандидат у президенти, народний депутат України Арсеній Яценюк зареєстрував у Верховній Раді законопроект про створення Національного антикорупційного комітету, який, зокрема, передбачає більш жорстке покарання корупціонерів: «Риба гниє з голови. З автоінспектора на дорозі часто роблять великого корупціонера, а начальника УВС чи заступника міністра внутрішніх справ неможливо притягнути до кримінальної відповідальності. Арсеній Яценюк як депутат парламенту кілька тижнів тому зареєстрував законопроект, в якому написано: «Довічне ув'язнення для чиновників, які беруть хабарі».

Источник: http://frontzmin.org/view_post.php?id=1142


Категория: Новости организации "Фронт Перемен" | Добавил: Journalist (29.12.2009)
Просмотров: 504 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Помогите сайту
U268896420072
R376230495561
Z352648267251
Пользовательского поиска
Реклама
Copyright MyCorp © 2024 Сайт управляется системой uCoz