Пятница, 17.05.2024, 04:54
Всё о политике
Главная | Каталог статей Добавить в закладки!
Меню сайта
Категории раздела
Новости БЮТ [537]
Новости Партии Регионов [127]
Новости организации "Фронт Перемен" [475]
Видео [4]
Новости Украины [138]
Наш опрос
Кого вы поддерживаете на президентских выборах?
Всего ответов: 946
Владельцам сайтов
Лучше получать по 1% от усилий 100 человек,
чем 100% только от своих собственных усилий.
J. Paul Getty
Тут могла быть Ваша реклама
Главная » Статьи » Новости организации "Фронт Перемен"

Арсеній Яценюк: «В Європі міністри не п'ють в аеропортах»
Кандидат на пост Президента України Арсеній Яценюк переконаний, що для ефективної роботи правоохоронної системи в Україні її керівництво має складатися з професіоналів, а не політиків. Таку думку він висловив у Запоріжжі на зустрічі з виборцями.

Політик підкреслив, що для змін у правоохоронній сфері в Україні необхідно починати зі зміни політичної системи. «Правоохоронна система - заручник чинної політичної системи. Міністра внутрішніх справ призначає парламент, голову СБУ - парламент, міністра оборони - парламент. Призначення суддів також у компетенції парламенту», - нагадав політик.

На думку Арсенія Яценюка, керівники правоохоронних органів перебувають у залежності від політичних сил. «Тому без зміни політичної системи нічого не зміниться. Потрібні відкриті списки і новий парламент», - заявив Арсеній Яценюк.

Кандидат у президенти проти того, щоб силові міністерства очолювали некомпетентні люди: «Хто сьогодні очолює Міністерство внутрішніх справ? Досвід є? Досвіду немає. З огляду на це, я дуже чітко декларую: у країні буде виключно кадровий професійний міністр».

Арсеній Яценюк зазначив, що в Європейському Союзі міністрами дійсно є цивільні особи - політики. Однак вони працюють в політичній системі, в якій рівень політичної відповідальності істотно вищий. «Спочатку треба стати Європейським Союзом і дійти до того рівня демократії, коли є політична відповідальність. Там міністри не п'ють в аеропортах. А якщо і дозволяють собі таке, то йдуть у відставку протягом 24 годин». «Спочатку дійдемо до європейського рівня розвитку демократії, а потім, років через 20, призначатимемо цивільних міністрів, які пройшли всі щаблі політичного розвитку», - сказав політик.

Арсеній Яценюк вважає за необхідне збільшення кримінальної відповідальності - аж до довічного ув'язнення - за неправомірно винесені рішення суддів. «З іншого боку, їм треба платити нормально і створити нормальні умови праці. Я нових суддів не знайду, мені їх ніде взяти, як ніде взяти нових міліціонерів, вчителів, державних службовців. Функція нового керівника країни полягає в тому, щоб показати власний приклад і змусити систему працювати», - сказав лідер «Фронту Змін».

«Вони всі знають свою роботу. Ти їм тільки скажи, що ти їх цінуєш, ти контролюєш їхню роботу і якщо вони не працюють, то отримують по заслугах. Відразу з'являється порядок. Ось так працюватиме зокрема й правоохоронна система», - підсумував Арсеній Яценюк.

Источник: http://frontzmin.org/view_post.php?id=1146


Категория: Новости организации "Фронт Перемен" | Добавил: Journalist (29.12.2009)
Просмотров: 420 | Комментарии: 1 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Помогите сайту
U268896420072
R376230495561
Z352648267251
Пользовательского поиска
Реклама
Copyright MyCorp © 2024 Сайт управляется системой uCoz