Четверг, 02.05.2024, 09:49
Всё о политике
Главная | Каталог статей Добавить в закладки!
Меню сайта
Категории раздела
Новости БЮТ [537]
Новости Партии Регионов [127]
Новости организации "Фронт Перемен" [475]
Видео [4]
Новости Украины [138]
Наш опрос
Кого вы поддерживаете на президентских выборах?
Всего ответов: 946
Владельцам сайтов
Лучше получать по 1% от усилий 100 человек,
чем 100% только от своих собственных усилий.
J. Paul Getty
Тут могла быть Ваша реклама
Главная » Статьи » Новости Партии Регионов

Черкаські пенсіонери вимагали від Кабміну гідної пенсії
Під час новорічних свят зовсім не хочеться думати про погане, тим більше – про відвертий обман. Але як іще можна назвати те, що уряд вирішив, що мінімальні пенсії з 1 січня цього року будуть такими ж, як у грудні минулого року – 573 грн., хоча згідно закону про соціальні стандарти вони мають підвищитись до 695 грн.?

Адже все довкола дорожчає – молоко та молокопродукти вже стали недоступними для пенсіонерів, що вже говорити про м‘ясо, а ще ж має подорожчати і хліб.

Партія регіонів на Черкащині не стала мовчати – 5 січня регіонали провели акцію протесту під Головним управлінням Пенсійного фонду України в Черкаській області. Партійцям вдалося зібрати тисячі підписів обманутих пенсіонерів під відкритим зверненням до Прем‘єр-міністра України Юлії Тимошенко з вимогою виконати закон про підвищення соціальних стандартів.

Таким чином регіонали навчили пенсіонерів по-справжньому захищати свої права, а не просто скаржитися на уряд. Більше того, Партія регіонів у випадку, якщо уряд не дасть гідної відповіді на відкрите звернення, має намір ініціювати позови до суду від пенсіонерів – адже закон на їхньому боці, а також розпочати безстрокове пікетування Кабінету Міністрів України, Міністерства праці та соціальної політики України та Пенсійного фонду України.

- Прем’єр-міністр України Ю. Тимошенко зухвало не виконує закон про підвищення соціальних стандартів, грубо порушує принцип верховенства права, законності та конституційне право українських громадян на гідний рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом (стаття 46 Конституції України). Вона робить все можливе для того, аби ця доплата була мізерною, і свідомо йде на порушення порядку збереження всіх діючих надбавок і доплат до нових розмірів пенсій, відмовляючись провадити внесення змін у формулі розрахунку пенсії, - зазначив під час акції протесту голова Черкаської обласної організації Партії регіонів Віталій Бут.

Цікаво, що в уряді досі намагалися всіляко викрутитися, а прибічники прем‘єра на всі голоси розповідають про те, що цей закон насправді не потрібен. Але у Партії регіонів переконані, що закон, прийнятий Верховною Радою 20 листопада 2009 року, був потрібен уже тому, що через заниження соціальних стандартів кожен із 6 млн. пенсіонерів, який отримує мінімальну пенсію, лише під час урядування Ю. Тимошенко недоотримав 2253 гривні. Прийнятий закон відновив розміри соціальних стандартів і ліквідував загрозу подальшої недоплати пенсіонерам, які отримують мінімальну пенсію.

Кожен із 6 млн. пенсіонерів, який отримує мінімальну пенсію, лише під час урядування Ю. Тимошенко недоотримав 2253 гривні

- Проте внаслідок відверто злочинних дій уряду українські громадяни продовжують отримувати пенсії на рівні жовтня 2009 року. І це в той час, коли ціни на продукти харчування та товари першої необхідності виросли майже вдвічі. Тільки у листопаді-грудні 2009 року Ю. Тимошенко витягнула з кишені кожного українського пенсіонера 150-300 гривень, - зазначає Віталій Бут.

До речі, відповідно до проекту бюджету, який Верховна Рада повернула уряду на доопрацювання, у 2010 році пенсіонери, які мають мінімальні пенсії, недоотримали б іще до 1634 гривень.

Водночас під час виплат пенсій з урахуванням підвищення соціальних стандартів у грудні Пенсійний фонд України розіслав пенсіонерам повідомлення, що саме завдяки уряду ці пенсіонери й отримали підвищення пенсій. У цих листах пенсіонери банально вводяться в оману. Зазначається, що підписання закону нібито призвело до зростання пенсій лише на 60 коп., але уряд у цей непростий час вишукав бюджетні кошти для більшого підвищення і буде «думати», як підвищити виплати ще і в січні. Це абсолютно суперечить попереднім заявам урядовців щодо надзвичайного розміру видатків – йшлося чи не про додатковий бюджет – для забезпечення вимог згаданого закону.

- Ще одним свідченням безвідповідального та авантюрного ставлення нинішнього уряду до людей є те, що, не приховуючи своїх злочинних намірів, Ю. Тимошенко вчиняє черговий грабунок пенсіонерів і підписує 23 грудня 2009 року незаконну Постанову Кабінету Міністрів України № 1375, згідно з якою виплата пенсій у січні 2010 року знову буде заниженою і здійснюватиметься у розмірі грудня 2009 року (виходячи з показника мінімального розміру пенсії 573 гривні), в той час, як відповідно до закону розмір мінімальної пенсії з 1 січня 2009 року зросте до 695 гривень, - акцентує увагу В. Бут.

У Партії регіонів зробили висновок: під різними приводами прем’єр-міністр та інші посадовці намагалися уникнути відновлення розміру мінімальних пенсій і виконати таким чином вимоги закону, а тепер намагаються шляхом обману уникнути політичної відповідальності за це. «Неоднозначність» позиції уряду в питанні підвищення пенсійних виплат пояснюється тим, що на єдиному казначейському рахунку обсяг коштів є надзвичайно низьким, він «з’їв» як свої ресурси, так і кошти місцевих бюджетів.

«Неоднозначність» позиції уряду в питанні підвищення пенсійних виплат пояснюється тим, що на єдиному казначейському рахунку обсяг коштів є надзвичайно низьким, він «з’їв» як свої ресурси, так і кошти місцевих бюджетів

Тому уряд, переконані регіонали, повинен розповідати не про героїчне виконання законів України, а про те, яким чином будуть виправлятися помилки та виконуватися його прямі обов’язки. І думати потрібно не над тим, як у подальшому підвищувати пенсії – закон уже визначив це. Потрібно думати, як припинити проїдання бюджетних коштів і забезпечити їх спрямування на забезпечення мінімально необхідного рівня життя українців, яке визначено законом.

Що вимагали учасники протесту від Прем‘єр-міністра України?

1. Здійснити перерахунок пенсії з дня встановлення нового розміру прожиткового мінімуму відповідно до Закону України «Про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати» від 20.10.09 р. № 1646-VІ.

2. З 1 cічня 2010 року здійснювати виплати пенсій, щомісячного довічного грошового утримання, державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам з урахуванням встановленого нового розміру прожиткового мінімуму для даної категорії громадян 695 гривень і забезпечити індексування всіх виплат на рівень інфляції.

3. Здійснити перерахунок пенсій, державних соціальних допомог, що визначаються в залежності від розміру прожиткового мінімуму, а також обчислювати розмір податкової соціальної пільги, виходячи з нових показників прожиткового мінімуму, що діють з 1 січня 2010 року.

4. Установити у 2010 році нові розміри доплат, надбавок та підвищень до пенсій, щомісячного довічного грошового утримання, державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, особам, які не мають права на пенсію та інвалідам, а також здійснювати їх обчислення у чіткій відповідності з чинним законодавством.

5. Повернути працюючим пенсіонерам ту частину пенсії, яка була вкрадена урядом Ю. Тимошенко при здійсненні перерахунку пенсій у 2009 році в частині застосування показника середньої заробітної плати (доходу) в середньому на одну особу в цілому по Україні, з якої сплачено страхові внески не за 2008 рік, а за 2007 рік.

6. Повернути підвищення до пенсій, щомісячного грошового утримання чи державної соціальної допомоги, що виплачується замість пенсії, дітям війни, які мають становити 30 відсотків мінімальної пенсії за віком.

7. Поінформувати всіх пенсіонерів про розміри пенсій, перерахованих відповідно до Закону України від 6 листопада 2009 р. № 1715-VI «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2009 рік».

8. Притягнути до відповідальності всіх урядовців і чиновників, які винні у порушенні прав пенсіонерів.
Катерина Лебедєва,

прес-служба Черкаської обласної організації Партії регіонів

Источник: http://www.partyofregions.org.ua/contrprop/resonance/4b43392947203/


Категория: Новости Партии Регионов | Добавил: Journalist (07.01.2010)
Просмотров: 1135 | Комментарии: 1 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Помогите сайту
U268896420072
R376230495561
Z352648267251
Пользовательского поиска
Реклама
Copyright MyCorp © 2024 Сайт управляется системой uCoz