Четверг, 02.05.2024, 10:41
Всё о политике
Главная | Каталог статей Добавить в закладки!
Меню сайта
Категории раздела
Новости БЮТ [537]
Новости Партии Регионов [127]
Новости организации "Фронт Перемен" [475]
Видео [4]
Новости Украины [138]
Наш опрос
Кого вы поддерживаете на президентских выборах?
Всего ответов: 946
Владельцам сайтов
Лучше получать по 1% от усилий 100 человек,
чем 100% только от своих собственных усилий.
J. Paul Getty
Тут могла быть Ваша реклама
Главная » Статьи » Новости Партии Регионов

Регіонали підтримали вимоги пенсіонерів
Таким чином регіонали підтримали ініціативу кіровоградських пенсіонерів Валерія Заботкіна, Костянтина Манухіна та Павла Кареліна з проведення мітингу під стінами Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області. Акція відбулася у вівторок, 5 січня, та, незважаючи на мороз, зібрала біля п’ятисот протестувальників, переважно похилого віку.
Окрім регіоналів, до акції приєдналися представники Соціалістичної партії України та громадських об’єднань, зокрема - дітей війни та ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, які також незадоволені політикою уряду у відношенні до них. Свої вимоги учасники мітингу виклали у відкритому зверненні до Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, текст якого ми приводимо нижче.
ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ ДО ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ
ТИМОШЕНКО Ю.В.

Верховною Радою України 20 жовтня 2009 року прийнято Закон України «Про встановлення прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати» № 1646-VІ, який запроваджує підвищені розміри таких державних соціальних стандартів, як прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати, і покликаний забезпечити належний соціальний захист кожного громадянина України у період фінансово-економічної кризи.

Статтею 1 вказаного закону встановлено з 1 листопада 2009 року прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, у розмірі 573 гривні, а з 1 січня 2010 року – 695 гривень.

Відповідно до частини першої статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» мінімальний розмір пенсії за віком встановлюється у розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, тобто з 1 січня 2010 року пенсії мають бути нараховані, виходячи з розміру мінімальної пенсії 695 гривень.

Проте Прем’єр-міністр України Ю. Тимошенко зухвало не виконує закон, грубо порушує принцип верховенства права, законності та конституційне право українських громадян на гідний рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом (стаття 46 Конституції України). Вона робить все можливе для того, аби ця доплата була мізерною і свідомо йде на порушення порядку збереження всіх діючих надбавок і доплат до нових розмірів пенсій, відмовляючись провадити внесення змін у формулі розрахунку пенсії.

Внаслідок відверто злочинних дій уряду українські громадяни продовжують отримувати пенсії на рівні жовтня 2009 року. І це в той час, коли ціни на продукти харчування та товари першої необхідності виросли майже вдвічі. Тільки у листопаді-грудні 2009 року Ю. Тимошенко витягнула з кишені кожного українського пенсіонера 150-300 гривень.

Ще одним свідченням безвідповідального та авантюрного ставлення нинішнього уряду до людей є те, що, не приховуючи своїх злочинних намірів, Ю. Тимошенко вчиняє черговий пограбунок пенсіонерів і підписує 23 грудня 2009 року незаконну Постанову Кабінету Міністрів України № 1375, згідно з якою виплата пенсій у січні 2010 року знову буде заниженою і здійснюватиметься у розмірі грудня 2009 року (виходячи з показника мінімального розміру пенсії 573 гривні), в той час як відповідно до закону розмір мінімальної пенсії з 1 січня 2010 року зросте до 695 гривень.

Отже, з метою недопущення грубих порушень конституційних прав громадян на соціальний захист, що включає право на отримання гідної пенсії, ми, учасники акції протесту, вимагаємо від Прем’єр-міністра України:

1. Здійснити перерахунок пенсії з дня встановлення нового розміру прожиткового мінімуму відповідно до Закону України «Про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати» від 20.10.09 р. № 1646-VІ.

2. З 1 cічня 2010 року здійснювати виплати пенсій, щомісячного довічного грошового утримання, державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам з урахуванням встановленого нового розміру прожиткового мінімуму для даної категорії громадян 695 гривень і забезпечити індексування всіх виплат на рівень інфляції.

3. Здійснити перерахунок пенсій, державних соціальних допомог, що визначаються в залежності від розміру прожиткового мінімуму, а також обчислювати розмір податкової соціальної пільги, виходячи з нових показників прожиткового мінімуму, що діють з 1 січня 2010 року.

4. Установити у 2010 році нові розміри доплат, надбавок та підвищень до пенсій, щомісячного довічного грошового утримання, державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам, а також здійснювати їх обчислення у чіткій відповідності з чинним законодавством.

5. Повернути працюючим пенсіонерам ту частину пенсії, яка була вкрадена урядом Ю. Тимошенко при здійсненні перерахунку пенсій у 2009 році в частині застосування показника середньої заробітної плати (доходу) в середньому на одну особу в цілому по Україні, з якої сплачено страхові внески не за 2008 рік, а за 2007 рік.

6. Повернути підвищення до пенсій, щомісячного грошового утримання чи державної соціальної допомоги, що виплачується замість пенсії, дітям війни, які мають становити 30 відсотків мінімальної пенсії за віком.

7. Поінформувати всіх пенсіонерів про розміри пенсій, перерахованих відповідно до Закону України від 6 листопада 2009 р. № 1715-VI «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2010 рік».

8. Притягнути до відповідальності всіх урядовців і чиновників, які винні у порушені прав пенсіонерів.

9. Забезпечити виконання ст. 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи», у частині, що стосується обчислення розміру пенсій для інвалідів-ліквідаторів аварії на Чорнобильскій АЕС.

Якщо Ви, пані Тимошенко, не виправите власні злочини, то ми змушені будемо шукати правди іншим шляхом - почати безстрокове пікетування Кабінету Міністрів України, Міністерства праці та соціальної політики України, Пенсійного фонду України, об’єднавшись із громадськістю всієї України!

Прес-служба Кіровоградської обласної організації Партії регіонів

Источник: http://www.partyofregions.org.ua/contrprop/resonance/4b434dedaec31/


Категория: Новости Партии Регионов | Добавил: Journalist (07.01.2010)
Просмотров: 1221 | Комментарии: 2 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Помогите сайту
U268896420072
R376230495561
Z352648267251
Пользовательского поиска
Реклама
Copyright MyCorp © 2024 Сайт управляется системой uCoz